Midt i hjertet af Århus’ i Sønder Allé på hjørnet ved Hans Hartvig Seedorffs Stræde ligger Raadhuus Kafeen – et af byens ældste spisesteder.
Cafeen åbnede dørene for første gang i 1924 ved vinhandler Jens Jørgensen under navnet Park Alleens Vinstue.
I begyndelsen var der blot tale om en beværtning med servering af øl og vin, men i 1928 blev caféen udvidet med et køkken, der specialiserede sig i frokostretter og smørrebrød, da en nye ejer, Julius Jensen, overtog stedet.
Under samme ejer blev et dametoilet etableret, da byens damer på dette tidspunkt begyndte at bevæge sig mere ud i det offentlige rum. I 1948 døde Julius Jensen, og herefter blev cafeen solgt til daværende overtjener på Hotel Regina, Hr. Klinkhammer, som i 1959 solgte denne videre til ægteparret Kaj og Else Rasmussen.
Mellem 1970-1984 var Kurt Momme indehaver, og i denne periode blev cafeen et begreb i den århusianske restaurationsverden. Det var også på dette tidspunkt, at den inderste stue blev opkaldt efter den kendte digter og stamgæst, Hans Hartvig Seedorff Pedersen.
Fra 1984-1986 var indehaveren Leif Andersen. Her blev der eksperimenteret med at forandre stedets profil fra det traditionelle til det moderne. Dette førte til, at menukortet blev forandret, så det franske køkken i højere grad belv repræsenteret. Forandringerne blev i mellemtiden ikke positivt modtaget af caféens klientel, og tiden var måske heller ikke til den slags eksperimenter. Andersen måtte derfor dreje nøglen om, og i 1986 blev stedet overtaget af ægteparret Olaf og Lizzie Sørensen. Herefter blev den gamle, traditionelle stil genindført, og stedet kunne igen lægge krop til en voksende kundekreds.
Fra 1991 var Siri Stephansen caféens indehaver, indtil familien Hauge i 2007 overtog. Også her var der tale om en videreførelse, der tog hensyn til cafeens med tiden gamle traditioner – dog med en vis fornyelse af lokale og spisekort.
Med placering tæt ved Århus Rådhus har cafeen med årene oplevet en ikke ubetydelig tilgang af politikere og embedsmænd, som har diskuteret politiske anliggender over et stykke solidt, dansk smørrebrød.